Hétdombi Ifjúsági Közhasznú Sportegyesület

2010. április 7-én 23 fő alapító tag elhatározta a Hétdombi Ifjúsági Közhasznú Sportegyesület megalakulását, amelynek három szakosztálya van, mégpedig kézilabda, futball és nem utolsó sorban íjászat.

A Hétdombi Ifjúsági KSE hamar megkezdte munkáját. Július utolsó hetében öt napos kézilabda edzőtábort szervezett a „volt szivacsbabák” részére, ahol a lányok már a bőrlabdával ismerkedtek és megtanulták az új szabályokat. Az edzőtábor sikeres, hatékony volt. Utána a Veszprémben megrendezett Cell Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztiválon a lányok kitartó munkájának eredményeként az U10-LF kategóriában lánycsapatunk hazahozhatta az ezüstérmet.

A Hétdombi Íjászok is sikeresen szerepelnek, sok-sok érmet és oklevelet „zsebeltek” már be. A nemzetközi,  Európa és világbajnok Molnár Ferenc tartja az edzéseket, egyre több ifjat és kevésbé ifjat vonz ez a sport. A megalakult egyesület által lehetősége nyílt Midesznek, hogy ezen túl ne kelljen 150 km-t utazni, hanem itt, Nádasdon bonyolíthassanak le vizsgákat.. Az egyesületi formának köszönhetően több pályázati lehetőség adódhat, melyek az eszköz- és felszerelés beszerzésekre, versenyek, vizsgák lebonyolításához nyújtanának forrást.

A futball szakosztályban elsődleges célunk, hogy az óvodás és iskolás gyermekek részére rendszeres, és a korábbinál több edzést tudjunk biztosítani, minél több kupán, rendezvényen tudjunk részt venni. Nagyon sok tehetséges focista fiú és kislány van Nádasdon, a szeretnénk számukra rendszeresen edzőtábort szervezni. „Apák - Fiúk Kupa” rendezése van tervben a közeljövőben, hogy megmozgassuk a nádasdi és környékbeli lábakat. Az óvodának futball labdákat vásárolunk, hogy már ott lehetőség nyíljon a „bőr rúgására”.

Nagy célkitűzésként 2012-ben egy műfüves pályát alakítottunk ki a művelődési ház mögötti területen, mely mind a focisták, mind a kézilabdások részére biztosítana edzési és játéklehetőséget.

A mai droggal teli világban jó, ha gyermekeinknek lehetőséget tudunk biztosítani rendszeres, felügyelet melletti testedzésre, programokra, versenyeken való részvétel alkalmával az ország távolabbi településire való eljutásra. Talán akkor nem kallódnak el, hiszen a sport nevel, erősít, kitartást ad. Az egymáshoz való alkalmazkodás megtanulása, a csapatjáték, a közösség formáló ereje csak pozitív eredményt hozhat, melyet az élet minden területén kamatoztathatnak majd gyermekeink.