Bemutató kisfilm és híradás készült a piacunkról

Büszkeséggel mondhatjuk, hogy a Nádasdi Termelői Piacon minden eddiginél több vásárló és árus fordult meg a szeptemberi nagypajtába való költözés óta. Megtalálható itt minden, zöldségek, gyümölcsök, füstöltáruk, gyöngycsodák, csokoládé és más édességek, sajtok, mézeskalács, fürjtojások, rétes, perec, mézek, lángos, kolbász, tejtermékek, valamint kézműves termékek, fazekas portékák, gyümölcslevek, termelői borok, lekvárok, tojás, szörpök, virágok…

A Dél-Vas Megyei Foglalkoztatási Együttműködés (Dél-vasi Paktum) keretén belül az Oszkói Hegypásztor Kör kapott lehetőséget a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. és a Pannon Helyi Termék klaszter együttműködésével a Dél-vasi térség helyi terméket előállítói kistermelői, őstermelői részére marketing eszközök és szemléletformáló akciók támogatására.

Így fordulhatott az elő, hogy a Hegypásztor Kör munkatársai készítettek a nádasdi és a vasvári Termelői Piacot promotáló kisfilmet, valamint a termelők népszerűsítésére online „kártyákat”.

A kisfilm megtekinthető a Nádasdi Helyi Termelő Piac facebook oldalán és az „Együtt Nádasdért” Egyesület youtube csatornáján. A kártyákat a termelők maguk használhatják marketing célokra, illetve szintén felkerülnek a piacos oldalra.

A november végi piacunkra a Gotthárd TV látogatott el hozzánk, akik a nézőik számára szerették volna megmutatni, hogy a veszélyhelyzet talán felértékelte azoknak az árucikkeknek a keresletét, amelyeket nem több száz vagy -ezer kilométerekről kell a fogyasztók asztalára tenni. Egyre nagyobb a kereslet a helyi termékek iránt. Legalábbis vannak olyan települések, ahol a helyi termelők számára jó lehetőség van áruik kínálatára. Így esett a választár Nádasdra, ahol kéthetente tartanak Őstermelői Piacot, amelynek egyre nagyobb a népszerűsége. A piacon készített riport megtekinthető a piac facebook oldalán.

-Földes Tímea-