Hangolódjunk karácsonyra

Adventi kalendárium ablakainkban Nádasdon

Tegyük együtt szebbé, hangulatossá, varázslatossá falunk ablakait. Ragyogjon fel napról-napra más-más család ablaka december 1-jétől szentestéig!

Pályázatot hirdettünk olyan nádasdi családok számára, akik szeretnék melengetni falunk lakóinak szívét. Nincs más dolgotok, mint előzetes egyeztetést, jelentkezést követően az adott napra feldíszíteni egyik utcára néző ablakotokat, feltüntetve rajta az adott nap számát is! Angyalaink apró ajándékkal lepik meg a pályázat részt vevőit.

Az aktuális nap ablakának helyét a facebookon tesszük közzé.

Az ablakokról minden este fotó készül, amit nyilvánosságra hozunk, majd szavazásra bocsájtunk. A „közönség” szavazati alapján legszebbnek ítélt ablak családját értékes ajándékkal jutalmazzuk, valamint egy szerencsés szavazó is meglepetésben részesül.

 

Mikulásra várva

Idén rendhagyó módon várhatják az aprócska gyerekeket, a Mikulást.

Az ablakba nézelődve, a családdal együtt várja mindenki otthonában a nagyszakállút közös énekkel, mondókákkal! A Mikulás talán hintajával végigjárja a hét dombot és a kapura akasztva elhelyezi a csomagocskákat. A Télmanók a Teleházban várják a szülők és a gyermekek leveleit, csomagjait, hogy a kívánságokat mielőbb el tudják juttatni a Mikulásnak!

 

Adventi piacnapok

A Nádasdi Helyi Termelői Piac szombatjain, 08:00 – 10:00 között bőséges kínálattal, saját, hazai termékekkel várjuk vásárlóinkat!!!

Amit kínálunk: hentesáruk, zöldségek, gyümölcsök, tojás, rétes, perec, tejtermékek, szörpök, lekvárok, tökmagolaj, csokoládé-csodák, sajtkülönlegességek, mézek, virágok, gyöngycsodák, kézműves termékek, íncsiklandó reggelik, élmények, beszélgetések, emberi találkozások...

A piac helye: Nádasd, művelődési ház mögötti pajta

Adventi időpontok:

2020. december 12. (szombat)

2020. december 19. (szombat)

Várunk minden vásárlót, érdeklődött nagy-nagy szeretettel, ajándékozzon karácsonyra helyi terméket!

 

Festmény verseny

Festményeket várunk kicsiktől és nagyoktól karácsonyi témában!

Fessetek! Festeni jó! Fessetek bármire, bármivel, bármit, ami a karácsonyhoz kapcsolódik, és közel áll a szívetekhez!

A kész műveket leadhatjátok a művelődési házban, december 5-ig. Minden festmény kiállításra kerül! A kiállítási felület a művelődési ház nagytermének ablakai lesznek, hogy mindenki megcsodálhassa.

A legjobbakat értékes ajándékokkal jutalmazzuk!

Sőt! Árverésre bocsájtjuk és a befolyt összeget a rászoruló családok ajándékozására fordítjuk.

Az alkotásokhoz mellékeljétek neveteket, címeteket, telefonszámotokat és életkorotokat!

Jó alkotást!

-„Együtt Nádasdért” Egyesület-

 

Karácsonyi adomány

Az adventi időszakban immár tizenharmadik éve szervez az „Együtt Nádasdért” Egyesület jótékonysági adománygyűjtést, hogy a hátrányos helyzetű családoknak is boldog karácsonya legyen

Várjuk azon személyek, illetve vállalkozók támogatását, akik tartós élelmiszerekkel, vagy pénzbeli adományokkal hozzá tudnának járulni akciónkhoz.

Az élelmiszeradományokon kívül szívesen fogadunk mesekönyveket, játékokat, ruhákat, tisztálkodó szereket.

Az adományokat december 17-éig a nádasdi művelődési házba lehet elhelyezni.

Az adománygyűjtéssel kapcsolatban bővebb információ kérhető Földes Tímeától, akit a 94/524-058 telefonszámon érhetnek el. Segítsük közösen szebbé tenni az ünnepet!

 

Tortasütő „verseny”

Nyolcadik alkalommal hirdetjük meg jótékonysági kezdeményezésünket. A gyönyörű és persze finom alkotásokkal színesítjük az ünnepi Falukarácsony estéjét. Másnap kiosztásra kerülnek a torták a rászoruló családok közt. Csak biztatni tudunk mindenkit, aki egy kicsit is érez hajlandóságot arra, hogy próbálkozzon tortasütéssel: bátran vágjon bele! A karácsony úgysem a versengéstől, hanem a boldog gyermekmosolyoktól válik igazivá!

Az édességeket a Falukarácsonyi Termelői Piac reggelén, 8 óráig lehet elhozni a művelődési házba! A délelőtt folyamán a tortákból a piaci forgatag vásárlóinak szavazata alapján választjuk ki „A falu karácsonyi tortáját”, amit jutalmazunk.

Ezen felül várunk felajánlásokat otthon sütött süteményekre, amit szintén ezen a délelőttön lehet elhozni a művelődési házba!