Nádasd közbiztonsága - 2022

A közmeghallgatás alkalmával Agg Zoltán, Nádasd körzeti megbízott rendőre számolt be a településünket érintő 2022. évi rendőrségi információkról, őt idézzük:

„Nádasd település a Körmendi Rendőrkapitányság Nádasd I-es körzeti megbízott területéhez tartozik.

A község 28,0 négyzetkilométer nagyságú. A Nádasd I-es körzeti megbízott területhez négy település tartozik: Katafa, Halogy, Daraboshegy, továbbá Nádasd, amely földrajzi elhelyezkedéséből adódóan bűnügyi, valamint közlekedésrendészeti szempontból is a veszélyeztetett területnek mondható.

A településhez nagy kiterjedésű erdőterület, valamint hétvégi házas pihenő övezet tartozik. Közbiztonsági szempontból, mivel a település könnyen megközelíthető, ezért a bűnelkövetők, átutazó bűnözök számára kedvező helynek mondható.

Nádasd községben az ismertté vált bűncselekmények az alábbi megoszlásban történtek. Vagyon elleni bűncselekmény három esetben történt, ebből kettő rongálás, egy lopás. Ittas járművezetés miatt öt esetben indult eljárás, zaklatás és garázdaság két-két esetben, míg rágalmazás egy esetben történt. A felsorolt bűncselekmények nyomozását a Körmendi Rendőrkapitányság Bűnügyi, Közrendvédelmi és a Közlekedésrendészeti Osztályának tagjai végezték.

Az elmúlt évben Nádasd területén súlyosan kirívó bűncselekmény nem történt, a hatóság tudomására jutott bűnelkövetések száma a bázis évhez viszonyítva kis mértékben nőtt. Elmondható, hogy a település közbiztonsági helyzete stabil, a településen élőkre a törvények tisztelete, ill. annak betartása a jellemző.

A bűncselekmények áttekintése során megállapítható, hogy a korábban sok problémát okozó külterületi falopások száma lecsökkent, az ilyen jellegű cselekmények megelőzése, ill. megakadályozása érdekében növeltük az erdészekkel végrehajtott közös szolgálatok számát, továbbá folyamatosan ellenőriztük az erdészeti allékat elhagyó gépkocsik rakterét.

A településen súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset két esetben volt. Anyagi káros baleset hét esetben történt a település közigazgatási területén, amelyből három alkalommal vaddal történő ütközés volt a baleset bekövetkeztének oka. A területen élő emberek közlekedési morálja jónak mondható. A tavalyi évben is fokozott figyelmet fordítottunk szombat éjszakánként megrendezésre kerülő zenés rendezvények biztosítására.

A településen az elmúlt évben fokoztuk az alkohol szondás ellenőrzések számát, melynek során több ittas járművezető kiszűrésére került sor, az ilyen jellegű ellenőrzéseket a továbbiakban is folytatni fogjuk. A Körmendi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya rendelkezik sebesség mérő berendezéssel, a 86-os főúton heti rendszerességgel végez sebesség ellenőrzést.

Az önkormányzat anyagi támogatásának köszönhetően szolgálatunk ellátása továbbra is Nádasdi

székhellyel történik. Szolgálatunkat továbbra is Nádasd területén kezdjük ill. fejezzük be, így jelentősen több időt töltünk a településen. Rendelkezünk egy kizárólag általunk használt Audi A3 típusú szolgálati személygépkocsival, továbbá saját számítógép konfigurációval, amely lehetővé teszi, hogy teljes mértékben Nádasd KMB irodában dolgozhassunk.

A lakossággal történő kapcsolattartás érdekében a körzeti megbízott fogadóóra a tavalyi évben is megtartásra került. A fogadóórán kívül is bármikor elérhetőek vagyunk, Nádasd szolgálati mobiltelefonon:

Agg Zoltán r. főtörzsőrmester:0620/964 10 08

Paál Patrik c. r. törzszászló: 0620/403 31 91”

-Földes Tímea-