Tájékoztató a 2021. évi edényazonosító matricákkal kapcsolatban

 

Településükön társaságunk, az STKH Kft. látja el a kommunális és szelektív hulladékgyűjtési feladatokat.

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy az NHKV Zrt. 2020. IV. negyedévi számla mellékleteként újra kiküldi ügyfelei részére az edényazonosító matricákat. A matrica kommunális hulladékgyűjtő edényzetre való kiragasztásával igazolható, hogy a 2021. évben az adott ingatlan jogosult az adott űrméretű és darabszámú edényzettel a hulladékszállítás igénybevételére. Várhatóan az érvényesítő matricát is tartalmazó számlalevél 2021. január hónapban kerül kézbesítésre.

Ezen okból szeretnénk az Önök segítő együttműködését kérni a lakosság teljeskörű tájékoztatásának lebonyolításában a településükön működő kommunikációs csatornák bevonásával (pl.: újság, tv, rádió, közösségi média). Az ehhez szükséges dokumentumokat 2021. januárjában megküldjük Önöknek.

Kérjük Önöket, hogy a tájékoztatókat három ütemben meghirdetni szíveskedjenek. Az edényazonosító matricák megérkezése előtt-, a megérkezés-, és az ellenőrzés szakaszában.

Fontos tudnivalók a matrica megérkezésekor

1. A számla mellékleteként átvett edényazonosító matrica ellenőrzése. Amennyiben az ügyfelünk nem kapott, vagy nem a szerződésüknek megfelelő űrtartalmú, darabszámú hulladékgyűjtőre vonatkozó érvényesítő matrica került a mellékletbe, kérjük, egyik ügyfélszolgálati irodánkkal vegyék fel a kapcsolatot. (elérhetőségek lásd lejjebb)

2. Az edényazonosító matricát az ellenőrzést követően a kukaedényre jól látható helyre szíveskedjenek felragasztani a levélben található felragasztási tájékoztató alapján.

 

Fontos tudnivalók az ügyfelek részére a matricákról

•                   Közös használatban lévő edények esetén (társasházak), minden edényhasználó ragassza fel a saját matricáját a közös kukára.

•                   • Akik több edénnyel, illetve több telephelyen veszik igénybe a hulladékszállítást (jellemzően gazdálkodó szervezetek) külön levélben fogják megkapni a tájékoztató levéllel ellátott matricákat.

•                   • Azon ügyfeleink is mindenképpen őrizzék meg az érvényesítő matricát, ahol egyedi megoldással (zsákból) történik a hulladékszállítás. Ebben az esetben kérjük egy jól látható helyre (pl.: postaláda) kiragasztani, hogy a kollégák az elszállítás során az azonosítást el tudják végezni.

•                   • Érvényesítő matrica nem kerül kiküldésre az eseti, megrendelés alapján történő elszállítás esetében, itt a számlázást teljesítés igazolás alapján végezzük. Az ügyfelek ürítésre vonatkozó igény bejelentésüket annak időpontja előtt legalább 48 órával írásban szükséges jelezni felénk.