A TELEPÜLÉSRŐL

Nádasd az Őrségi Nemzeti Park peremterületén található. Lakóinak száma 1698-ban 272 lélek, 1931-ben 1814 (legnagyobb lélekszám), jelenleg 1352. Jó kiindulópont mind az Őrség, mind a Hegyhát bebarangolásához. Nádasd megközelítése egyszerű: a 8-as főúttól 6 km-re fekszik, a 86-os főút pedig átszeli. Vonat- és buszközlekedés rendszeres. Szombathely 34, Zalaegerszeg 27 km-re fekszik a falutól. A kirándulni, túrázni, pihenni, lovagolni vágyók megtalálják a közelben a kulturált környezetet, fürdésre, strandolásra alkalmas tavakat (Döröskei, Zalalövői  víztározó, Hímfai tó, Vadása tó).  

 Nádasd község testvér-iskolai kapcsolatot létesített az erdélyi Alsósófalvával, valamint négy Nádasd nevű községgel: Borsodnádasd, Mecseknádasd, Nádasdladány, Csallóköznádasd (Szlovákia).  

 Nádasdon ma már csak néhány család és vállalkozó foglalkozik mezőgazdasággal, állattenyésztéssel. A lakosság nagyobb többsége lakóhelyétől távol keresi meg kenyerét, Szentgotthárdtól Vasvárig, Szombathelytől Zalaegerszegig, vagy még távolabb. Legtöbben Körmenden találtak munkát. Néhány család fuvarozásból, vagy különböző szakmákban vállalkozóként él meg.