Sajtóközlemény

2020.| 07. | 01.

 

Sajtóközlemény

Nádasdi Hétszínvirág Mini Bölcsőde létrehozása

Európai Uniós forrás segítségével bölcsőde kialakítására kerül sor Nádasd községben, a TOP-1.4.1-19-VS1-2019-00010 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 TOP-1.4.1-19 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című pályázati kiírására benyújtott projekt 112,31 millió Forint támogatásban részesült.

 

A Nádasd és Környéke Intézményfenntartó Társulás Katafa, Halogy, Daraboshegy, Hegyháthodász, Szőce, Őrimagyarósd és Nádasd települések önkormányzatainak intézményfenntartó társulása, fenntartásuk alatt áll a Nádasdi Hétszínvirág Óvoda.

A projekt célja a foglalkoztatás és életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével. A tervezett fejlesztés hosszú távon hozzájárul a helyi gyermekellátási kapacitások fejlesztéséhez, a gyermeket vállalók foglalkoztathatósága növekedéséhez, az életminőség javításához, a szolgáltatások költséghatékonyságának és minőségének javítását segíti elő.

A minibölcsőde kialakításával az épület-együttesben tudna koncentrálódni a bölcsődei nevelés, az óvodai szolgáltatás, valamint az alapfokú oktatási feladatok ellátása.

Cél a fenntartható, minőségi foglalkoztatás, valamint a munkavállalói mobilitás támogatása, a kisgyermekes szülők munkaerő-piacra történő visszatérésének elősegítését irányzó gyermekellátási szolgáltató hely létrehozása. Az infrastrukturális fejlesztés a gyermekellátásra létrehozott bölcsőde szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek kialakításával a hozzáférés egyenlőtlenségének mérséklését célozza meg.

 

A kedvezményezett neve: Nádasd és Környéke Intézményfenntartó Társulás

A projekt címe: Nádasdi Hétszínvirág bölcsőde létrehozása

Megvalósítás helyszíne: 9915 Nádasd, Vasúti u. 5., 514/3.

A beruházás megvalósításának ideje: 2020.07.01-2022.12.31

Beruházás összköltsége: 112 305 189 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 112 308 189 Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

Beruházás rövid bemutatása:

A projekt keretében új épület építésére kerül sor, mivel nincs olyan meglévő épület, ami helyet tudna adni a mini bölcsődének. Az építés mellett út- és kőburkolat készítésére is sor kerül, valamint megújuló energia hasznosító technológia adaptálására is sor kerül, napelemes rendszer telepítésével. A rendszer megléte hozzájárul a fenntartható üzemeltetéshez.

A projektben létrehozott ingatlan fejlesztési tevékenysége során figyelembe vesszük az összes érintett fogyatékossági csoportra vonatkozó akadálymentesítési követelményeket. Az akadálymentesség teljesülése preventív, megelőző gondolkodásmódot feltételez, így a projekt keretében érvényesül az egyetemes tervezés elve.

A projekt keretében beszerzésre kerül egy 15 személyes kisbusz is.

 

További információ kérhető:

Karvalits J. Zoltán

+36308278576