Művelődési Ház

A művelődési ház, 2011. augusztus 6-ától Integrált Közösségi és Szolgáltató Térként funkcionál.  A községben tevékenykedő öntevékeny kulturális közösségek bázisa. Fontos szerepet tölt be a hagyományőrzésben a kulturális értékek közvetítésében, a közművelődésben. Tevékenységszervezéssel segíti az iskola és az óvoda integrált szocializációs fejlesztő munkáját az óvodai, illetve a tanórai foglalkozásokon, illetve szabadidőben. A község területén biztosítja az egyes művelődési tevékenységhez szükséges feltételeket.

Minden évben megrendezésre kerülnek hagyományos helyi szokásaink: Magyar kultúra napi rendezvény, rönkhúzás, farsangi bál szépkorúaknak, húsvéti játszóház, költészet napi szavalóverseny, májusfaállítás, pünkösdölés, májusfa kitáncolás - néptáncbemutató, közösségi kirándulások, egy hetes gyermek tábor a helyi családsegítőkkel, falunapok, aratási felvonulás, kézi aratás, lovas nap, szüreti felvonulás, őszi játszóház, adventi készülődés - játszóház, télapó ünnepség, lucázás, a művészeti tagozatos tanulók karácsonyi műsora, szilveszter kupa. Kiállításokat szervezünk helyi értékeink bemutatására pl.: hímzett falvédő kiállítás, fotó kiállítások, néprajzunk tárgyi emlékei, Alkotó kör és a kézimunka kör bemutatkozásai.

Mindennapi tevékenységeink közé tartozik a néptánc oktatás, kézimunkakör, nyugdíjas klub (Nötye), Alkotó Kör, hip-hop tánc, aerobic, esti torna. A művelődési ház helyet ad a Teleháznak, és az ezen belül igénybe vehető szolgáltatásoknak. Ezeken túl színtere közösségi, hivatalos és családi eseményeknek, esküvőknek, vásároknak, bemutatóknak, véradásoknak. Gyarapítjuk a helytörténeti gyűjtemény állományát.

2017. július elsejével az "Együtt Nádasdért" Egyesület feladat-ellátási megállapodás keretében végzi Nádasd község közművelődési, ifjúsági és turisztikai feladatainak megvalósítását, és ezen célok fejlesztése érdekében kívánnak együttműködni az önkormányzattal. Az e területen végzett munka hatékonysága érdekében az egyes feladatokat közösen, illetve egyeztetett módon látják el.