Emelkednek az étkezési díjak

2022. július 28-án a Nádasd és Környéke Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanácsa, valamint ezt követően Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete is ülésezett. A legfontosabb napirendi pont az intézményi térítési díjak emelésének megtárgyalása volt.

Mint ismeretes, a nádasdi konyha üzemeltetője a Justfood Kft. A cég az elmúlt két év során kétszer jelentett be nyersanyag-norma emelést, amelyet mind a társulás, mind a nádasdi képviselő-testület tudomásul vett. A koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt a képviselő-testület az általa korábban meghatározott térítési díjat nem emelhette meg, az így jelentkező különbözetet az önkormányzatok pótolták ki saját költségvetésük terhére.

Sajnos az élelmiszer- és energiapiacon történt változások és az infláció alakulása miatt a Justfood Kft. ismét kezdeményezte a szolgáltatási díjak felülvizsgálatát és további 20%-os emelésre tett javaslatot.

Jelenleg a jogszabályok lehetőséget adnak a térítési díjak összegének változtatására, így a Nádasd és Környéke Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanácsa javaslatára Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete is elfogadta a 20%-os étkezési díj emelést.

Ennek következtében 2022. szeptember 1-től az összegek az alábbiak szerint alakulnak. (A térítési díj a hatályos ÁFA összegét tartalmazza.)

Óvoda:

Háromszori étkezés: 678 Ft/nap

Kétszeri étkezés: 578 Ft/nap

Egyszeri étkezés: 448 Ft/nap

Iskola:

Háromszori étkezés: 850 Ft/nap

Kétszeri étkezés: 688 Ft/nap

Egyszeri étkezés: 557 Ft/nap

-Némethné Bokor Renáta-