Épül a bölcsődénk

Az áprilisi Hétdombi Hírekben lehetett olvasni a Hétszínvirág Bölcsőde előkészületeiről, a pályázatáról. Most pár gondolattal a kivitelezésről, a jelenlegi állapot bemutatásáról szeretném tájékoztatni az olvasókat.

A kiviteli szerződést 2022. március 16-án írtuk alá, majd a munkaterület átadására az első „kapavágás” -ra március 30-án került sor. Erre az időpontra még nem tudtuk, hogy a kivitelezés többletköltségeit honnan fedezzük, de a nádasdi képviselő-testület vállalta, ha nem kapjuk meg a költségnövekmény igényben kért 33.655.000 Ft-ot, akkor a Nádasdi Önkormányzat Képviselő-testülete hitel felvételből pótolja a különbözetet.

A hitelfelvétel indítása elött július végén, a Magyar Államkincstár Vas Megyei Igazgatóságának Állampénztári Iroda Regionális Fejlesztési Programok Osztályától kaptuk a jó hírt - hogy a TOP-1.4.1-19-VS1-2019-00010 azonosító számú, „Nádasdi Hétszínvirág mini bölcsőde létrehozása” című projekthez kapcsolódó költségnövekmény- igényét az Irányító Hatóság jóváhagyta. A jóváhagyott költségnövekmény összege: 33.655.000 Ft.” Így a költségnövekmény igényben a társulás tagjai által vállalt 2.119.328 Ft önerőn felül nem kellett hitel felvételhez folyamodni.

A munkák megkezdésével felgyorsultak az események. Horvát Jenő fővállalkozó a pályázatba bevont alvállalkozókkal - Németh Zsolt villanyszerelés; LANOR HOLZ Bt. ács, tetőfedés, bádogozás; Murai László gépészet; Top Ablak Kft. külső nyílászárók - összehangoltan jó ütemben végezték az építést.

Iskola, óvoda kezdésre a külső munkálatokkal teljesen elkészültek. Jelenleg a belső munkálatok folynak, ha semmi nem jön közbe október végére elkészül az új mini bölcsődénk.

Közben májusban elindítottuk az eszközbeszerzést, amelynek a beszerzési határidejét október végére kértük, amire az épület tervezett befejezését várjuk. Az eszközbeszerzésre tervezett kereten belül maradva az Almus Pater Taneszköz- és Intézményellátó Zrt.-vel kötöttünk szerződést bruttó 5.615.990 Ft végösszegekben.

A további ütemezési tervek szerint:

November végére használatbavételi engedély, 2023 január végére pedig működési engedély beszerzését tervezzük. Novemberben a minibölcsőde állásaira (1 fő 8 órás kisgyermeknevelő, 1 fő 8 órás dada, valamint egy fő 4 órás kisgyermeknevelő) pályázatot írunk ki. 2023. február elsejével pedig indítanánk a bölcsődei ellátást.

-Karvalits Zoltán társulási tanács elnöke-

 

Galéria