Önkormányzati hírek

Minibölcsőde

Mint már korábban hírt adtunk róla nyert a Nádasdi minibölcsőde megépíttetésére beadott pályázatunk. A pályázat szerinti ütemezésben halad a megvalósítás. Kiválasztásra került a terveket készítő cég, aki első lépésben január végére készíti el az engedélyes terveket, majd március közepére a kiviteli szakági terveket. E szerint tavasszal indulhat a kivitelező kiválasztására a közbeszerzési eljárás. …hogy mire lesz kész?  Illetve mikor indulhat a bölcsi? Ez nagyban függ a leendő kivitelezőtől, de legkésőbb 2022 szeptemberétől szeretnénk, ha már az új bölcsőde fogadhatná a legapróbbakat.

 

Hétszínvirág Óvoda

A Nádasdi Hétszínvirág Óvoda dolgozóinak megnövekedtek a feladataik, nem csak a vírusos időszak szigorító intézkedései, hanem a megnövekedett gyermeklétszám miatt is. Időközben közös megegyezéssel megszűnt Vashegyiné Stránczli Enikő munkaviszonya, így még több munka hárult a maradókra. Az intézményfenntartó tanács elfogadta vezető óvónő szóbeli kérelmét, hogy 2021. január 1-től új óvónőt vegyen fel a megüresedett helyre, illetve a megnövekedett gyermeklétszám miatt egy négyórás „dada” is felvételre kerül. Mindezek mellett a megnövekedett létszám plusz bevételt is jelentett, amely az idei évben a dolgozók közt lett jutalom keretként kiosztva.

 

Diakónia központ

Egy másik helyre, ahol a munkájuk és helytállásuk alapján megérdemelték volna a támogatást, az Evangélikus Diakóniai Központnak már nem tudott a nádasdi képviselő-testület támogatást adni. Sajnos az ide évben az önkormányzati bevételek elvonásai, szociális normatívánk drasztikus lecsökkentése, valamint két nagy beruházás (hivatal felújítás, termelői piac) önkormányzati hozzájárulásai nem tették lehetővé, hogy az évvégi szokásos támogatásunkat odaadhassuk. A jövő évi költségvetés terhére ellenben már szeretnék e támogatás elmaradást pótolni.

 

Ifjúsági díj

A NÁDASDÉRT KITÜNTETÉS IFJÚSÁGI fokozatára egy ajánlás érkezett, amelyet a testület elfogadott így az ajánlás alapján a sport kategóriában Meskó Erik, Meskó Márk, Pálmai Levente és Rejtli Kornél kapják a kitüntetést és a velejáró 60.000 Ft-nyi vásárlási utalványt. Indoklás: mindannyian a Nádasd Községi Sportegyesület sikeres felnőtt labdarúgócsapatának tagjai. Fiatal koruk ellenére meghatározó alapemberei csapatnak. A tehetségük mellé az átlagnál magasabb szintű szorgalom párosul, amely az edzésmunkájukban valósul meg. A jó hozzáállásuk, a kreativitásuk, a motivációjuk teszi őket klasszis játékossá. Nem véletlen, hogy megyeszerte dicsérik a teljesítményüket. Sokat tesznek azért, hogy a labdarúgócsapat kiváló, igazi közösséget alkot. Meskó Erik, Meskó Márk, Pálmai Levente és Rejtli Kornél így méltán lehet a felnövekvő utánpótlás generációk példaképe.

 

Bursa döntés

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében támogatás odaítéléséről döntött a pályázatot benyújtók részére az alábbiak szerint:

„A” típusú pályázat:

4 fő részére: 5.000 Ft/fő/hó

-Karvalits Zoltán-