Szépül a Cseresnyés-hegy

Egy korábbi cikkben már tájékoztattam kedves olvasóinkat, hogy nyertes pályázatok között van még a „Zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatására” kiírt pályázatunk, amelyben a Cseresnyés-hegyen útfelújítás az önkormányzati gyümölcsösben kerítésépítés és öntözőkút építése van bent.

Sikerült a vállalt feladatokra kivitelezőket találni, illetve a tavasz folyamán jól haladtunk a megvalósítással is. A napelem park kábelfektetése után fellazított „mély utat” a tavaly nyári nagy esőzés könnyedén kimosta. Jókor jött a pályázat, amelynek segítségével aszfaltos zárás kerülhetett az útra, így remélhetőleg megakadályozzuk a további kimosódást. Az aszfaltozás mellett az út folytatásában kavicsozással javítottuk a zártkerti rész két útját is. A vasvári Németh Útépítő Kft. jó munkát végzett, nemcsak hasznos, hanem mutatós is lett a finisserrel kijuttatott vörös kavics. A kivitelezés során 164 méter hosszban, 2,5 méter szélességben 10 cm vastag aszfaltréteg került bedolgozásra, valamint 1002 méter hosszban, 2,5 méter szélességben 10 cm vastag vörös kaviccsal újult meg az útszakasz 7.000.000 Ft pályázati támogatással, amelyhez közel egymillió forint önrészt tettünk hozzá a Filinger László támogatásával beszerzett vörös kaviccsal együtt.

Elkészült az új kerítés is mintegy 255 méter hosszan a hozzá tartozó kapuval 900.000 Ft értékben, amelyet kaposvári Bekerítő Kft végzett. Hamarosan indul a kútfúrás is. A kút, a gyümölcsös vízellátását és egy kerítésen kívüli vízvételi lehetőséget biztosít a Cseresnyés-hegyen.

-Karvalits Zoltán-