ÚJRA ITT A KÉTÉVENKÉNTI EMLŐSZŰRÉS (MAMMOGRÁFIA)

A 45-65 év közötti nőknek 2 évente ajánlott emlőszűrésen részt venni.

A nádasdi háziorvosi körzetek 1956-76 között született páciensei 2021. január 18-tól kezdődő időpontokra kaptak meghívót a szervezett népegészségügyi szűrésre. Aki valamilyen okból jifolyólag lemaradt a szűrésről, pótolhatja azt, ha egyénileg kér időpontot.

A szűrés helye: Szombathely, Markusovszky Egyetemi Oktató Kórház, Radiológiai Osztály (fehér épület I. emelet). Részletes információt talál a www.markusovszky.hu honlapon a Központi Radiológiai Osztály járóbeteg szakellátását bemutató részénél (interneten megtekinthető a Városi TV riportja, ami bemutatja az új szombathelyi géppel történő szűrést).

A vizsgálat ingyenes. Az útiköltséget az egészségbiztosítási pénztár a háziorvostól kért utazási utalvány ellenében megtéríti.

A vizsgálat nem fájdalmas (az átlagnál érzékenyebb mellűeknek lehet kellemetlen érzés néhány másodpercig).

Ha a 45 - 65 év közötti korcsoportba tartozik, de nem kapott meghívólevelet, vagy lemaradt valamilyen okból, keresse a 94/506-312-es telefonszámon a megyei szűrési koordinátort.

Ha nem 45-65 éves, de elváltozást észlel emlőjén, kérjen háziorvosától beutalót és jelentkezzen a 94/515-638 vagy 94/311-542/5435 mellék telefonszámon előre egyeztetett időpontban vizsgálatra a szűrőcentrumban.

A mammográfiás szűrés egy speciális röntgenvizsgálat, ez az egyetlen módszer, amely képes kimutatni a még nem tapintható, korai stádiumban lévő daganatot.

Az időben felfedezett elváltozás gyógyítható! Általában az emlő teljes eltávolítása is elkerülhető korai kezelés esetén.

ÉLJEN AZ INGYENES SZŰRŐVIZSGÁLATI LEHETŐSÉGGEL!

-Körmendi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály-