Visszaköltözött a hivatal

Visszaköltözött a hivatal

A Vasi Opus Kft., mint a hivatal felújítás fő kivitelezője gyors és összehangolt munkája alapján november 2-án megkezdődhetett a belső épületrész takarítása, majd az új bútorok szállítása, összeállítása is megtörtént egy hét alatt. Így november 9-én megkezdődött a művelődési házból a visszaköltözés. A kiköltözésre az írtam, hogy „pity-puty” gyorsan megtörtént, hááát a visszaköltözés még gyorsabban és gördülékenyebben ment. Sokan segítettek és – bár nagyon jó helyünk volt a művelődési házban, /Amit ez úton is köszönünk a „művház” munkatársainak!/ – mindenki nagyon várta már, hogy elfoglalhassa az új helyét. Bútorok, iratok egymás után a helyükre, vagy majdnem a helyükre kerültek és egy-két igazítás, átrakás, pakolás után egymást is segítve november 12-én csütörtök délutánra már mindenki a Kossuth út 101. alatti Nádasdi Közös Önkormányzati Hivatalban, a saját irodájában, saját székében pihenhette ki a hét fáradalmait. (Folytatás a 2. oldalon)

-Karvalits Zoltán-

 

Aggné Kovács Ildikó jegyző és a hivatali dolgozók, valamint Kuntner Ferenc főépítészünk ötletei, javaslatai alapján a 2015-ben készült tervek kicsit átdolgozásra kerültek a szombathelyi GÁSPÁR Mérnöki Iroda által. A a régi hivatali épülethez egy bővítés rész társul, amely lehetővé tette, hogy új formát, új funkciókat, korszerű, ügyintézés alkalmas közös önkormányzati hivatalt kaphasson Nádasd, Daraboshegy, halogy, Hegyhátsál, Hegyháthodász, Katafa és Szőce.

A Belügyminisztérium pályázatán, amelyet az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására írtak ki, a régi hivatal felújítására, belső átalakítására fűtéskorszerűsítésre pályáztunk. A beadott költségvetés 29.850.404 Ft támogatásról és 1.571.074 Ft önrészről szólt, amely támogatást nyert. A meglévő, régi épületrészben új villany, (erős és gyengeáram) víz, fűtésrendszer került kialakításra kazáncserével együtt. Lebontásra került az épület mellé utólagosan emelt bejárat és irattár így a régi főbejárat megszűnt. Az irodai helyiségek padozata, bejárati ajtói kicserélésre kerültek. Egyes helyiségek átalakítása után új funkciókat kaptak. Kialakításra került egy nagy irattár, külön helyiséget kapott az anyakönyvvezető és az igazgatási munkatárs. A régi vizesblokk átalakítás után mozgáskorlátozott WC lett. A régi épületrész kívül-belül megszépült az új festések és új vakolat által.

Az új épületrész a Magyar Falu Program támogatásával készült el. A 86 m2-es bővítmény megvalósítására 50 millió forintot nyertünk. Az új épületrészben kapott helyet a férfi és női mosdók, a teakonyha, egy kistárgyaló, valamint polgármesteri iroda. A pályázat segítségével a régi épületrész új tetőhéjazatot kapott.

A közbeszerzési eljárás nyertese a VASI OPUS Kft., a kiviteli szerződés szerint december közepére vállalta a befejezést. Előteljesítéssel a tényleges munkaterület visszaadás november 16-án megtörtént.

A vállalkozó a teljes kivitelezést bruttó 103.167.805 Ft végezte el, amelyhez Nádasd Község Önkormányzat a pályázatokban vállalt önerőkkel együtt 23.317.402 Ft saját forrást biztosított. A helyiségek bútorzata túlnyomórészt megújult, a hivatal költségvetéséből, valamint a társtelepülések hozzájárulásaiból.

Bár a mostani vírushelyzet miatt a hivatalos átadó ünnepség elmaradt és a szigorítások miatt nem fogadhatunk ügyfeleket a veszélyhelyzet elmúltával szeretettel mutatjuk meg megújult hivatalaunkat az érdeklődők számára!

-Karvalits Zoltán-

 

Galéria