Zöldhulladék gyűjtése

A SOPRONI TÁRSULÁS TELEPÜLÉSEIN az OHKT előírásainak megfelelően évente 10 alkalommal, ingyenesen gyűjtünk zöldhulladékot.

A közös hivatal településein 2021. január 1-től bevezetésre kerül a házhoz menő zöldhulladékgyűjtés. Az OHKT előírásainak megfelelő, évente 10 alkalommal történő gyűjtés igénybevételére az ügyfelek hulladékgazdálkodási díj megfizetésével jogosultak.

Áprilistól novemberig havonta egy-egy alkalommal, előre meghirdetett időpontban (hulladéknaptár: www.stkh.hu) házhoz menő rendszerben ürítik és szállítják el az ingatlanok elé kihelyezett, erre a célra rendszeresített:

- legfeljebb a kommunális edény méretével megegyező, szabványos, barna fedővel vagy barna testtel rendelkező (kommunális és szelektív edénytől jól megkülönböztethető) hulladékgyűjtő edényt. (csak lakossági ügyfeleinktől)

- 170 literes STKH emblémával ellátott zöldhulladékgyűjtő zsákokat.

Az edényekbe és zsákokba fák, bokrok nyesedékeit (maximum 5 cm átmérő), lenyírt füvet, lehullott levelet lehet betenni. Az elszállítást nem kell bejelenteni, amennyiben a gyűjtési napon nem kerül elszállításra hagyják a kirakott helyen, az STKH munkatársai rövidesen érkezni fognak. Az egyéb zsákban, zsák nélkül kötegelve kihelyezett, illetve a zsák méreteit meghaladó zöldhulladékot nem szállítják el.

A zöldhulladékgyűjtő zsákok ára: 220 Ft/db

Nádasdon zsákértékesítési pontunk a művelődési házban található!

-HH-