Zöldudvar Körmenden

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. szolgáltatási területén jelenleg 15 db zöldudvart üzemeltet. Az udvarokban szelektíven gyűjtött hulladékot helyezhetnek el a társulás területén élő természetes személyek az alábbi feltételek mellett:

A koronavírus okozta járványhelyzet miatt, az üzemeltetés során az alábbi óvintézkedéseket alkalmazzák:

  • Az ügyfelek csak szájmaszk használatával léphetnek a zöldudvar területére.
  • A zöldudvar területén egyidejűleg kizárólag egy ügyfél tartózkodhat (1 jármű legfeljebb 2 fővel), várakozni a zöldudvar területén kívül lehet.
  • A beszállított hulladék lerakodásáról és annak megfelelő konténerben történő elhelyezéséről minden esetben az ügyfélnek magának kell gondoskodnia, ehhez segítséget nem tudunk biztosítani.
  • Az ügyintézés során (lakcímkártya ellenőrzése, készpénzes fizetés) az 1,5 m-es távolságot be kell tartani.
  • A zöldudvari átvevő kéz- és felületfertőtlenítést naponta többször végez, szájmaszkban dolgozik.

A hulladék átadója az STKH működési területén bejelentett lakcímű (lakcímkártyával történő igazolás), hulladékszállítási díjtartozás nélküli lakos.

A hulladék leadása történhet személyesen vagy meghatalmazott útján is. A meghatalmazás minta letölthető a https://stkh.hu/szolgaltatasaink/zoldudvarok-uzemeltetese/ oldalról.

Zöldudvarokban befogadható hulladékok fajtái:

Használ motor- és kenőolaj, papír és karton csomagolási hulladék, újság, könyv, nem fehér szennyezett hungarocell, aludoboz, tejes és üdítős doboz, fólia, petpalack, üveg csomagolási hulladékok, használt, tisztára mosott ruhanemű, személygépkocsi gumi felni nélkül, törmelék, hagyományos síküveg, használt étolaj, zsír, használt elemek, telefon és fényképezőgép akkumulátorok, veszélyes anyagokat tartalmazó, kiselejtezezz elektromos és elektronikai berendezések, műanyag használati eszközök, vas és acél csövek lemezek, lom hulladék (bútorok, ágyak). A leadható mennyiségekről és a lerakási lehetőségek évenkénti mennyiségéről érdeklődni lehet az elérhetőségeken és az interneten.

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 14. § (1) a) pontja alapján hulladékot csak hulladékgazdálkodási engedély birtokában vagy nyilvántartásba vétel alapján lehet szállítani, kivéve ha a természetes személy ingatlanhasználó az elkülönítetten gyűjtött háztartási hulladékát hulladékgyűjtő udvarba szállítja. Ennek megfelelően kollégáink zöldudvarainkban ellenőrzik a szállítási engedélyek meglétét azon beszállítók esetében, akik meghatalmazás alapján nem saját hulladékukat szállítják.

Javasoljuk, hogy a zöldudvar megválasztásánál a lakóhelyhez legközelebb található átvevőhelyet vegyék igénybe a meghirdetett nyitvatartási időn belül.

Időszakos szerződéssel rendelkező ügyfeleink az arányosított kvóta szerint helyezhetik el hulladékukat.

Lakatlanra jelentett ingatlan esetében nincs lehetőség hulladék lerakására.

Társasházban saját tulajdonnal rendelkező személy jogosultságát lakcímkártyával igazolja. Társasházban az ingatlant bérlőként használó személy a közös képviselő által kiállított igazolás alapján jogosult a hulladék elhelyezésére. Azon társasházak esetében, ahol nyilvántartásunk szerint díjtartozás áll fenn, a hátralék rendezéséig a társasházban lakók nem helyezhetnek el hulladékot.

Vas megye területén megnyitott 6 zöldudvarba a Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társuláshoz tartozó 127 település lakossága szállíthat be a háztartásban felhalmozódott, szétválogatott hulladékot.

Zöldudvar Körmend

(Müllex teleppel szemben)

+3694/200 562

Hétfő: 8.00 – 15.30

Csütörtök: 8.00 – 15.30

Minden hónap 2. szombat: 08.00 – 15.30

GPS koordináták: 47.047593/16.587748

-stkh.hu-