Év végi testületi ülés

A testület tagjai előzetesen – mint mindig – megkapták a Körmend és Kistérsége Önkormányzati társulás és a Körmend és Mikrotérsége Köznevelési Intézményfenntartó Társulás beszámolóit a 2023-as év tevékenységeiről. Az előbbiből kiderül, hogy a kistérség is folyamatosan anyagi gondokkal küzd, pl. nem terveztek ott sem közbeszerzéseket az évre, ami azt jelenti, hogy komolyabb beruházásokba ott sem mertek belevágni. Egész éves problémát jelentett, hogy az orvosi ügyelet mentőszolgálat általi tervezett átvétele késett, az ezzel kapcsolatban felmerülő plusz költségek és szervezési feladatok a kistérséget terhelték. Az ügyeleti szakdolgozók pl. óradíjaik emelését kérték, az elfogadott emelést többen kevésnek tartották és felmondtak. A maradó dolgozók az őszi időszakban ellátták a feladatot, de további kérésekkel, feltételekkel. A Körmend, mint gesztor település a 2022-es évben még átvállalta a többleteket, 2023-ban azonban már nem tudta, így Nádasdnak is hozzá kellett járulnia a szolgálat működéséhez.  Az orvosi ügyeletet a mentőszolgálat végül is december elsejével működteti tovább.

A polgármester munkabeszámolójában szerepelt, hogy a bölcsőde záróellenőrzésén kifogásolták, hogy nem önálló az áramhálózata, ill. a napelem rendszerrel is csatlakozni kell a hálózatra. Az önálló árammérő időközben megérkezett, a napelemek bekapcsolása folyamatban van. A Németfalusi hegy útfelújításával kapcsolatban megtörtént a kivitelező és a műszaki ellenőr kiválasztása.

A testület is ismerkedett a Közösség-Tér-Nádasd programmal és annak már megtörtént eseményeivel. Ennek a programnak a keretében a gyerekekkel, közösségszervezőkkel, ifjú építészekkel havi rendszerességgel együttműködve a közösen kiválasztott helyszínen épülhet valami olyan hely a fiataloknak, ahol szabadidejükben jól érezhetik magukat, közöségben lehetnek. A programról rendszeresen bővebben is beszámolunk, most a harmadik oldalon.

Megismerkedhetett polgármesterünk az új körmendi rendőrkapitánnyal, Knob Ernő rendőr alezredessel egy járási közbiztonsági fórumon. Egyeztetésre és aláírásra került a téli hótolatási megállapodás is helyi vállalkozóval. Lejárt a jelenleg hatályos szabályozási terveken jelölt kiszolgáló utak szabályozási vonalakra vonatkozó rendelete. A testület helyi főépítészünk javaslatára ideiglenesen meghosszabbította az érvényességüket, hiszen 2024-ben amúgy is lejár az aktuális rendezési terv, szinte mindent újra szükséges szabályozni. A továbbiakban elfogadták a Hétdombi Ifjúsági KSE erőfejlesztő szakosztályának kérését, és 50.000 Ft-tal támogatták a szakosztály jórészt saját erőből és munkával létrehozott fűtéskorszerűsítését. Természetesen szóba került a konyha üzemeltetésének átalakítása is, erről bővebben a „Már nem főzőkonyha a nádasdi” című írásban olvashatnak.

-ML-