Zárultak a Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert hálózat nádasdi programjai

A Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Kultúráért Alapítvány által létrehozott Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert hálózat célja az volt, hogy a portákhoz kapcsolódó törekvéseknek és eseményeknek egy közös kulturális hálózata szerveződjön. A program a már meglévő és működő pajtákban zajló kulturális törekvéseket hangolta össze. Abban nyújtott támogatást, hogy ezek a helyek mind helyi, mind pedig regionális szinten közösségépítő és – formáló szerepet tölthessenek be.

Az „Együtt Nádasdért” Egyesület, mint a nádasdi kultúrpajta üzemeltetője 10 millió forint támogatást nyert hat közösségi rendezvény lebonyolítására. Így tudtuk megvalósítani 2023. tavaszán a Hétdombi Pünkösd programot, majd nyáron a Vegyél hazait! – Helyi termék napot és a Mi kis falunk nagy napját, ősszel a Szüreti vigadalmat, télen pedig a Falukarácsonyt. A hatodik, egyben záró rendezvényre, a Téltemetésre februárban került sor.

Az eseményeken kézműves foglalkozások, helyi termék vásárok, bemutatók, koncertek valósultak meg, amelyekkel értékeket teremtettünk közösségünknek.

A programsorozatunk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert hálózat program keretében jött létre. Bízva a folytatásban, tovább folytajuk küldetésünket, büszkék vagyunk a Hétdombi Kultúrpajta értéket teremtő, közösséget formáló programjaira.

-Földes Tímea-